Nordson Romania
         
      Acasa

    Compania

    Produse

    Contact

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Despre Nordson


U.S. Automatic Company, firma mama a companiei

Nordson, a fost fondata la Amherst, Ohio in anul 1909.
Nordson Romania

Dupa 1935, sub conducerea lui Walter G. Nord, productia s-a reprofilat pe piese de inalta precizie, dar cu volum mai scazut, necesare masinii de razboi americane in cel de-al doilea razboi mondial.

In perioada postbelica, Dl. Nord, impreuna cu fiii sai Eric si Evan, erau in cautarea unui produs brevetat, care sa asigure expansiunea firmei.  Ei au achizitionat patente in domeniile “hot airless” de pulverizare a vopselei si a altor materiale de vopsit.  Aripa Nordson a firmei U.S. Automatic Corporation a fost infiintata in 1954 cu scopul de a produce si pune pe piata echipamente de vopsire tip “airless”.  In 1966 intreaga operatiune a firmei U.S. Automatic a fost comasata in firma-fiica, Nordson Corporation.

In continuare, firma si-a extins gama de produse prin echipamente de pulverizare cu aer si prin incorporarea procesului de incarcare electrostatica cu randament ridicat.

La sfarsitul anilor ‘60, firma Nordson a avut un rol de deschizator de drumuri in domeniul echipamentelor de vopsire cu pulbere, prin proiectarea/producerea unor sisteme eficiente de recuperare/refolosire.  Nordson a continuat sa-si perfectioneze tehnologia cabinelor de vopsire cu filtru de tip cartus si este un inovator in toate domeniile vopsirii cu pulberi organice si emailuri, cu realizari in domeniul [delivery equipment], a pistoalelor de vopsire, a materialelor speciale rezistente la uzura, [gun movers], si a sistemelor de control.

Astazi, firma Nordson este leaderul nedisputat al sistemelor de vopsire cu pulbere  si  lichid hot airless electrostatic de mare calitate precum si in domeniul echipamentelor de aplicat adezivi.

Reprezentanta Nordson in Romania cu sediu in Bistrita  s-a deschis in 1996, reusind prin cele mai sus exprimate si nu numai sa atraga clienti ca si  ASTRA VAGOANE Arad, UAMT Oradea,  IUS Brasov, RomRadiatoaare Brasov; IPROEB SA Bistrita,  ELECTROALFA Botosani, AROMET Buzau, Tehnometalica Bucuresti etc.          

Prin achizitionarea unei instalatii NORDSON sunteti in posesia unei solutii profesioniste pentru problemele DVS, iar datorita tehnologiei incorporate de echipamentele NORDSON aveti in mana cel mai performant sistem existent la ora actuala pe piata.

 
 
 
©2019 SC BRIO FRESH SRL Bistrita Nasaud, reprezentanta Nordson Romania. Vopsire in camp electrostatic. Toate drepturile rezervate.
POLITICA COOKIEPOLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Web design & optimizare site pentru Google - SANNET®.